Naast cateraar is Pauline Private Chef en geeft kooklessen, chocolade, pâtisserie & broodworkshops in Hemmen of op iedere gewenste locatie.

Kookles - U gaat een heerlijk 4 gangen menu bereiden. Eerst krijgt u uitleg over het menu, de bereiding en presentatie daarvan. Ook leert u snijtechnieken. U heeft de keuze uit o.a.: Frans, Italiaans, Spaans, Marokkaans, Libanees, Grieks, Indonesisch, Vietnamees, India's, Chinees, Turks, Hollands of een mooi feest menu. Een vegetarisch- of vismenu is natuurlijk ook mogelijk. De kosten per persoon inclusief wijn en koffie of thee zijn € 65 inclusief btw. Voor bedrijven is de prijs exclusief btw. De totale kookles duurt ca 4 uur. Het minimale aantal deelnemers is 8 personen. Tevens is het mogelijk om op iedere gewenste locatie kookles geven in binnen- & buitenland. Ik neem alle benodigdheden meer naar de locatie.

Koken in Frankrijk  - U gaat 4 dagen koken in de prachtige oude Abdij in Ayen-Bas. Voor specifieke informatie kunt u hier klikken. Voor een foto impressie van de afgelopen workshops kunt u hier klikken. Zie ook de abdij in frankrijk

Chocolade workshop - Een hele leerzame cursus voor beginners en reeds geoefende chocolade liefhebbers. U wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee met een lekkernij erbij. Vervolgens gaan we aan de slag. U krijgt uitleg over de chocolade zelf, de smelt technieken, het kristaliseren, het decoreren en tableren van chocolade. Daarna gaat u samen 5 verschillende bonbons maken. Vulbonbons en doorhaalbonbons. U leert ook in mallen chocolade te gieten en vervolgens te vullen. Met een mooie doos bonbons gaat iedereen naar huis en krijgt de receptuur mee zodat u thuis ook aan de slag kunt gaan. De cursus kost € 45 per persoon inclusief koffie of thee, iets lekkers, de receptuur en de gemaakte bonbons. Voor bedrijven is de prijs exclusief btw. U bent ruim 2,5 uur aan het werk. Het minimale aantal deelnemers is 8 personen. Tevens is het mogelijk om op iedere gewenste locatie een chocolade workshop te geven in binnen- & buitenland. Ik neem alle benodigdheden meer naar de locatie.

Pâtisserie workshop - Een speciale cursus, prijs in overleg. U leert op deze cursus het bakken van taarten, koekjes & heerlijkheden voor high teas. Bijvoorbeeld het maken van: flapjacks, muffins, brownies, scones, frambozen meringue taart, oatmeal cookies, cakes, chocolade taart, madeleines, carrot cake, lemon tarte, shortbread, chocolat mud cakes, frosting, icing, glazuur en glaceren. Maar ook het zelf maken van limoncello, lemon curd, vanille suiker of echte vanille extract.

Broodbak workshop -  Zelf broodbakken, met biologisch meel van het weiland naast ons huis in Hemmen. U leert het hele proces van meel tot afgebakken brood. U neemt natuurlijk uw heerlijk warm gebakken brood mee naar huis. De cursus duurt ca 5 uur en kost inclusief een lunch € 65, voor bedrijven is de prijs exclusief btw. Het aantal deelnemers is vanaf 4 personen. U gaat met een eigen zuurdesem werken, maar ook met gistdeeg. We gaan o.a. fougasse & batard maken. Mengen, kneden, opbollen, bulkrijs, eerste rijs, tweede rijs, het op spanning brengen van het deeg, het vormen & afbakken van brood. Mocht u graag een cursus croissants & feuilleté deeg maken willen volgen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.